CARRIÈRE

Over de muzikale carrière van Johnny Blenco zou je een uitgebreid boek kunnen schrijven. Maar hijzelf heeft zijn carrière in een korte versie beschreven, daarvan heb ik in 2018 een boekje uitgebracht. Oorspronkelijk alleen bedoeld voor de familie, maar doordat er veel vraag kwam van fans om ook zo'n boekje te mogen krijgen hebben pa en ik destijds 350 stuks gedrukt die door hem ook gesigneerd zijn. 

Hij is geboren op 9 juni 1938 in de Tillystraat in het Wittevrouwenveld.  Waar de naam Johnny Blenco vandaan komt zal ik hier wel benoemen. Pa was liedjesschrijver, maar geen zanger. Toen op een gegeven moment een platenfirma interesse toonde in zijn liedjes kreeg hij als boodschap mee dat hij ze wel zelf moest gaan zingen. En daarbij moest hij ook een artiestennaam bedenken. Hij koos daarvoor de naam Blenco. Dit was een poetsmiddel dat hij kende uit zijn diensttijd.  Soldaten gebruikten het om hun uitrusting mee schoon te maken. Zo ontstond de naam Johnny Blenco.

Zijn eerste single   kwam uit in 1960 met als titel "Baby oh Baby" ("Evelyn" op de B zijde). 

In zijn carrière schreef hij een kleine 2.500 liedjes(teksten). Veel daarvan niet voor zichzelf maar voor andere zangers en zangeressen. Een selectie van zijn liedjes die door anderen gezongen zijn tref je aan op de muziekpagina.